Keep the Tail Heilutusta tukevat lemmikkieläinten vanhemmat. Ansaitsen toisinaan palkkion (ilman sinulle lisäkustannuksia), kun napsautat kumppanin linkkiä johonkin suosikkituotteeni. Kiitos tuestasi. Lue lisää
Koirieni ravintotarpeiden tyydyttämiseksi käytän perusseosta (Raw Vibrance ja paradigma) ja vaihtoehtoisia proteiineja ruokavaliossaan (ankka, sianliha, naudanliha ja kana). Koiranomistajat ovat usein yllättyneitä kuullessaan, että sianliha on yksi tärkeimmistä proteiineista koirieni raakaruokavaliossa. Monet ihmiset uskovat, että sianliha ei ole turvallista koirien ruokkimiseen loisten, pääasiassa trikinoosin ja kystiserkoosin, vuoksi. Joten, puhutaanpa siitä – onko raakaa sianlihaa turvallista syöttää koirille?
Mikä on trikinoosi?
Sianlihan trikinoosi on sairaus, jonka aiheuttaa Trichinella spiralis -niminen sukkulamato. Tähän tautiin voi tarttua syömällä alikypsytettyä sianlihaa, joka on saanut loisen tartunnan. Kun loinen on nielty, se pääsee suolistoon, munii ja lisääntyy. Toukat kulkevat sitten verenkierron kautta lihaksiin, missä ne voivat aiheuttaa tulehdusta ja turvotusta. Vaikka trikinoosi on harvinaista kehittyneissä maissa asianmukaisten ruoanlaittotekniikoiden ja karjankasvatuskäytäntöjen vuoksi, se on edelleen huolenaihe alueilla, joilla sianlihaa kulutetaan raakana tai alikypsennettynä.
Kuinka yleinen on trikinoosi?
Trikinoosi oli aiemmin yleistä Yhdysvalloissa, mutta onneksi infektiot ovat nykyään harvinaisia. Tämä johtuu suurelta osin hallituksen asetuksista, jotka kieltävät sikojen ruokkimisen raakalihajätteenä, sekä sianlihan koti- ja kaupallisen pakastamisen yleistymisestä.
USDA:n mukaanTrikinelloosia on raportoitu harvoin Yhdysvalloissa viimeisten 40 vuoden aikana, ja kaupallisesti kasvatettu ja asianmukaisesti valmistettu sianliha on erittäin pieni riski. On tärkeää muistaa, että mustakarhut ja villisikot voivat kantaa vaarallista trikiinitartuntaa, joka Tautientorjuntakeskuksen mukaanon yhdistetty vahvistettuihin tapauksiin ja jopa trikinelloosin puhkeamiseen metsästäjien keskuudessa Yhdysvalloissa.
Asiasta kertoo Mayo Clinic että trikinoosi on yleisempää maaseutualueilla ympäri maailmaa, ja korkeampi tartuntaprosentti on alueilla, joilla kasvatetaan sikoja ja joilla ihmiset kuluttavat luonnonvaraista tai ei-kaupallista lihaa.
Tappaako jäätyminen trikinoosin?
Sianlihan pakastamisen tehokkuudesta loisten tappamisessa on ristiriitaisia tietoja. Luoteisalueiden hallituksen mukaan ”lihan pakastaminen EI tapa NWT:n villieläimistä löytyviä trikiinilajeja. Tupakointi, kuivaus, suolaus tai mikroaaltouuni eivät aina tapa loisia. Vain kunnollisen kypsennyksen tai purkituksen tiedetään tekevän lihasta turvallista syötäväksi.” Tämä koskee kuitenkin Kanadan villieläimiä eikä maatilalla kasvatettuja eläimiä.
CDC neuvoo pakastamme sianlihaa 20 päiväksi -15 astetta C, varoittamalla meitä siitä, että ”villiriistan lihan pakastaminen, toisin kuin sianlihatuotteiden pakastaminen, ei välttämättä tappaa tehokkaasti kaikkia matoja, koska jotkin villiriistaeläimiä tartuttavat matolajit jäätyvät. vastustuskykyinen.”
Mikä on kystiserkoosi?
Kystiserkoosi on sairaus, joka vaikuttaa eläinten lihaksiin, erityisesti sianlihaan. Loisinfektio aiheuttaa tämän tilan heisimadosta nimeltä Taenia spiralis. Tautientorjuntakeskuksen mukaan, ”ihmiset eivät saa kystiserkoosia syömällä alikypsennettyä sianlihaa. Alikypsennetyn sianlihan syöminen voi aiheuttaa suolistoheisimatoon, jos sianlihassa on toukkia. Siat saavat tartunnan syömällä heisimatotartunnan saaneen ihmisen ulosteessa heisimatomunia.”
Kuinka yleinen on kystiserkoosi?
Vaikka ei ole harvinaista löytää kystiserkoosia sianlihasta tietyillä alueilla maailmassa, ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä on otettu käyttöön taudin leviämisen vähentämiseksi. Näitä toimenpiteitä ovat muun muassa sikojen terveyteen ja sianlihatuotteiden tarkastusten kiristäminen.
Tautientorjuntakeskuksen mukaan”korkeimmat tartuntaluvut löytyvät Latinalaisen Amerikan, Aasian ja Afrikan alueilla, joilla on huono sanitaatio ja vapaana pitämillä sioilla on pääsy ihmisten ulosteisiin.”
Tappaako jäätyminen kystikerkoosin?
Jäätyminen tappaa cysticercit jos liha on jäädytetty…
- neljä päivää 23 asteessa F (-5 astetta C)
- kolme päivää 5 astetta F (-15 astetta C)
- yhtenä päivänä -11,2 astetta F (-24 astetta C)
Tappaako sooda loisia sianlihassa?
Ympärillä leijuu uskomus, että Pepsin tai koksin kaataminen sianlihan päälle saa madot ryömimään ulos lihasta. Löydät YouTubesta videoita, joissa tämä näkyy; kyseenalaistan kuitenkin niiden oikeutuksen. Jos ostat pakkauksen porsaankyljyksiä paikallisesta ruokakaupasta, soodan kaataminen ei aiheuta matojen ryömiä ulos lihasta. Jos näin tapahtuu, soita asianajajalle ja valmistaudu haastamaan ruokakauppa oikeuteen, koska sen hankinta on nyt kyseenalainen.
Mistä hankin sianlihaa koirilleni
Koirani syövät inhimillisesti kasvatettua sianlihaa paikallisilta tiloilta. Se saapuu jäätyneenä; Sulatan lihan osittain, yhdistän sen muihin ainesosiin tasapainottamiseksi ja pakastan sitten -18 astetta C. Sianlihaa pakastetaan yleensä vielä kahdesta kuuteen viikkoa.
Olen ostanut sianlihaa kahdelta tilalta yli viisi vuotta ilman ongelmia ja ostan jatkossakin, ellei mikään muutu. Sianliha on proteiini, josta kaikki koirani voivat nauttia ilman ongelmia. Hankin vain lihan, joten sekoitan sen usein ankan, kanan tai kanin kanssa, kun suunnittelen koirieni ateriaa.
Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä, ruokaenergiaa on tärkeä rooli terveiden elämäntapojen ylläpitämisessä. Muinaiseen käytäntöön kuuluu elintarvikkeiden luokittelu niiden energeettisten ominaisuuksien ja sen mukaan, miten ne vaikuttavat kehon yleiseen hyvinvointiin. Tilalla kasvatettu sianliha on luokiteltu neutraaliksi proteiiniksi, joten se on loistava vaihtoehto koirille, jotka juoksevat kuumana tai kylmänä. Se ei aiheuta tulehdusta, laukaise herkkyyttä tai johda ruoansulatusongelmiin koirillani.
Viimeiset ajatukseni raa’an sianlihan ruokinnasta
Jos olet edelleen huolissasi sianlihan ruokinnasta tai sinulla ei ole luotettavaa lähdettä, voit aina valmistaa tämän proteiinin koirallesi tai jättää sen kiertoon. Mikään sääntö ei sano, että sinun on ruokittava sianlihaa. Jos kuitenkin etsit toista proteiinia lisättäväksi kiertoon ja olet epäröinyt ruokkia sianlihaa, sinun ei enää tarvitse olla. Varmista vain, että ostat lihasi luotettavasta ja laadukkaasta lähteestä.