Chuang, CC, Martinez, K., Xie, G., Kennedy, A., Bumrungpert, A., Overman, A., Jia, W., & McIntosh, MK (2010). Kversetiini on yhtä tai tehokkaampi kuin resveratroli tuumorinekroositekijän {alfa}-välitteisen tulehduksen ja insuliiniresistenssin vaimentamisessa ihmisen primaarisissa rasvasoluissa. The American Journal of Kliinisen ravitsemuksen, 92(6), 1511–1521. https://doi.org/10.3945/ajcn.2010.29807
Chung, HY, Kim, DH, Lee, EK, Chung, KW, Chung, S., Lee, B., Seo, AY, Chung, JH, Jung, YS, Im, E., Lee, J., Kim, ND, Choi, YJ, Im, DS ja Yu, BP (2019). Kroonisen tulehduksen uudelleenmäärittely ikääntymisessä ja ikään liittyvissä sairauksissa: ehdotus senoinflammation käsitteelle. Ikääntyminen ja sairaudet, 10(2), 367–382. https://doi.org/10.14336/AD.2018.0324
Fatemeh Javadi, Arman Ahmadzadeh, Shahryar Eghtesadi, Naheed Aryaeian, Mozhdeh Zabihiyeganeh, Abbas Rahimi Foroushani ja Shima Jazayeri (2017) Kversetiinin vaikutus tulehdustekijöihin ja kliinisiin oireisiin nivelreumaa sairastavilla naisilla: kaksoissokkoutettu, satunnaistettu kontrolloitu tutkimusJournal of the American College of Nutrition, 36:1, 9-15, DOI: 10.1080/07315724.2016.1140093
Dagher, O., Mury, P., Thorin-Trescases, N., Noly, PE, Thorin, E., & Carrier, M. (2021). Kvertsetiinin terapeuttinen potentiaali endoteelin toimintahäiriön lievittämiseen ikään liittyvissä sydän- ja verisuonisairauksissa. Frontiers in kardiovaskulaarinen lääketiede, 8, 658400. https://doi.org/10.3389/fcvm.2021.658400
Larson, AJ, Symons, JD ja Jalili, T. (2010). Kvertsetiini: hoito verenpaineeseen?– Katsaus tehokkuudesta ja mekanismeista. Pharmaceuticals (Basel, Sveitsi), 3(1), 237–250. https://doi.org/10.3390/ph3010237
Yang, D., Wang, T., Long, M. ja Li, P. (2020). Kvertsetiini: sen tärkein farmakologinen aktiivisuus ja mahdollinen käyttö kliinisessä lääketieteessä. Oksidatiivinen lääketiede ja solujen pitkäikäisyys, 20208825387. https://doi.org/10.1155/2020/8825387
Mlcek, J., Jurikova, T., Skrovankova, S., & Sochor, J. (2016). Kvertsetiini ja sen antiallerginen immuunivaste. Molecules (Basel, Sveitsi), 21(5), 623. https://doi.org/10.3390/molecules21050623
Shaik, YB, Castellani, ML, Perrella, A., Conti, F., Salini, V., Tete, S., Madhappan, B., Vecchiet, J., De Lutiis, MA, Caraffa, A. ja Cerulli , G. (2006). Kversetiinin (luonnollinen kasviperäinen yhdiste) rooli allergioissa ja tulehduksissa. Biologisten säätelijöiden ja homeostaattisten aineiden lehti, 20(3-4), 47-52.
Khan, H., Ullah, H., Aschner, M., Cheang, WS ja Akkol, EK (2019). Kversetiinin neuroprotektiiviset vaikutukset Alzheimerin taudissa. Biomolekyylit 10(1), 59. https://doi.org/10.3390/biom10010059
Gardener, SL, Rainey-Smith, SR, Villemagne, VL, Fripp, J., Doré, V., Bourgeat, P., Taddei, K., Fowler, C., Masters, CL, Maruff, P., Rowe, CC, Ames, D., Martins, RN ja AIBL Investigators (2021). Suurempi kahvinkulutus liittyy hitaampaan kognitiiviseen heikkenemiseen ja aivojen Aβ-amyloidin kertymisen vähenemiseen 126 kuukauden aikana: Australian kuvantamis-, biomarkkeri- ja elämäntapatutkimuksen tiedot. Ikääntyvän neurotieteen rajat 13, 744872. https://doi.org/10.3389/fnagi.2021.744872
https://www.ars.usda.gov/ARSUserFiles/80400525/Data/Flav/Flav_R03-1.pdf
Andres, S., Pevny, S., Ziegenhagen, R., Bakhiya, N., Schäfer, B., Hirsch-Ernst, KI ja Lampen, A. (2018). Turvallisuusnäkökohdat kvertsetiinin käyttöön ravintolisänä. Molekyyliravitsemus ja elintarviketutkimus, 62(1), 10.1002/mnfr.201700447. https://doi.org/10.1002/mnfr
Source_link